Nákup nad 2 500 Kč SLEVA 7 %, nad 3 500 Kč 9 % a nad 4 500 Kč 11 %! Slevový kód zadejte v košíku. Akce platí na všechny označené produkty.

Jak osvětlit chodbu, nebo předsíň?

Výběr správného osvětlení do chodby nebo předsíně může být složitý, ale má klíčový význam pro celkový vzhled a funkci těchto prostor. Chodby a předsíně slouží jako přechodné prostory, a proto by mělo být jejich osvětlení dostatečně jasné, aby poskytovalo bezpečný přechod. Zároveň by však mělo být estetické a příjemné pro oko.

jak-osvetlit-chodbu-nebo-predsin-03

Při výběru osvětlení byste měli zvážit několik klíčových faktorů, jako je výška stropu, funkce prostoru, styl a vzhled, a dostupnost přísvětlu.

Výška stropu: Pokud máte nízký strop, je lepší volit nástěnné svítidlo nebo bodové světlo, zatímco pro vysoké stropy se hodí lustry nebo světla ve tvaru kruhu.

Funkce prostoru: Chodby a předsíně slouží především jako přechodný prostor, takže by mělo být osvětlení dostatečně jasné, aby poskytovalo bezpečný přechod. Zároveň však může být výhodné zvolit světlo, které dodá prostoru pocit útulnosti.

Styl a vzhled: Osvětlení by mělo ladit s celkovým stylem a vzhledem chodby nebo předsíně. Zvažte, zda chcete, aby bylo světlo jednoduché a minimalistické, nebo aby bylo bohaté a dekorativní.

Dostupnost přísvětlu: Pokud máte chodbu nebo předsíň s dostatečným přísvětlem, můžete zvolit jednodušší osvětlení, jako jsou bodové světla nebo nástěnná svítidla. Pokud je však dostupnost přísvětlu nízká, je vhodné zvolit více světel, aby bylo zajištěno dostatečné osvětlení.

Kromě těchto klíčových faktorů můžete zvážit také technologie, jako jsou LED žárovky s nízkým příkonem. LED technologie světel se liší výkonem, úsporností a životností.

Při výběru světel také nezapomeňte na funkce, jako jsou možnosti regulace jasu, ovládání pomocí dotyku nebo dálkového ovládání. Tyto funkce mohou dodat chodbě nebo předsíni ještě větší komfort.

V závěru lze říci, že správný výběr osvětlení do chodby nebo předsíně je klíčový pro celkový vzhled a funkci těchto prostor. Uvažujte o výšce stropu, funkci prostoru, stylu a vzhledu, dostupnosti přísvětlu a typu světla a funkcí, které chcete mít k dispozici. Tím zajistíte, že bude osvětlení v těchto prostorech nejen funkční, ale také estetické.