Nákup nad 2 500 Kč SLEVA 7 %, nad 3 500 Kč 9 % a nad 4 500 Kč 11 %! Slevový kód zadejte v košíku. Akce platí na všechny označené produkty.

Jak správně zapojit světlo?

Instalace světel může být jednou z nejdůležitějších částí pro výběr správného osvětlení. V tomto článku se dozvíte, jak instalovat světla ze-shopu Riteli.cz a také jak správně zapojit dráty.

Jak správně zapojit světlo?

Krok 1: Výběr správného osvětlení

Výběr správného osvětlení před instalací je základ. Mějte na paměti, že existuje mnoho typů světel, jako jsou stropní světla, nástěnná světla, orientační světla nebo lampy a lampičky. Vyberte si svítidlo, které vyhovuje vašim potřebám a které se hodí pro místo, kde ho budete instalovat.

Krok 2: Příprava instalace

Při přípravě na instalaci je důležité zajistit, abyste měli všechny potřebné nástroje a materiály dle návodu konkrétního osvětlení. Budete potřebovat elektrický kabel, svorkovnici, šrouby, šroubovák a světlo. Většina světel, které na e-shopu najdete má již svorkovnici, kabel, hmoždinky a šrouby součástí balení.  Je také důležité odpojit elektrický přívod, abyste se vyhnuli nebezpečí úrazu elektrickým proudem.

Krok 3: Instalace světla

Nyní můžete začít s instalací světla. Nejprve umístěte světlo na stěnu a zajistěte jej šrouby. Poté připojte elektrický kabel k světlu a světlo připojte k elektrické síti pomocí svorkovnice.

Krok 4: Správné zapojení drátů

Aby bylo možné správně zapojit dráty, je nutné mít znalosti elektroinstalace. Nejprve připojte žlutý a zelený drát (označený jako PE) k svorkovnici, která slouží jako uzemnění. Poté připojte černý drát (označený jako L) k svorkovnici fáze a červený drát (označený jako N) k svorkovnici nulového pólu. Tyto dráty připojte ke svorkám na světle. Poté pečlivě zkontrolujte všechny spoje a ujistěte se, že jsou pevné a bezpečné.

Instalace světel z e-shopu Riteli.cz je jednoduchým procesem, pokud budete postupovat podle těchto kroků.

Je důležité vybrat správné světlo, mít všechny potřebné nástroje a materiály a správně zapojit dráty, aby byla instalace bezpečná a úspěšná.

Závěr: Pokud nemáte znalosti elektroinstalace, je vhodné nechat instalaci světel na odborníkovi.